Osho...

... var en flippad snubbe.
.
Kollade runt lite bland några gamla böcker i min bokhylla i går... hittade ett helt gäng Osho böcker... snubben är visserligen död sedan många år och har aldrig någonsin skrivit någon bok själv... Osho-böckerna är alla baserade på föreläsningar som han hållit genom åren... men jag gillar verkligen dessa böcker... mycket är som med de flesta av böcker i detta ämne (självmedvetenhet) självklarheter som jag behöver påminnas om då och då... men det finns också en hel del som får mig att tänka till lite extra.
.
Att jag snöade in på Osho från början berodde på att jag av en slump sprang på en av hans lärljungar när jag var i Indien första gången... och eftersom jag ju är en nyfiken kille så kunde jag ju bara inte låta bli att haka på när en "guru" samlade ett gäng mer eller mindre "galna" ryssar och höll samlingar varje morgon... det var en slags möte där vem som helst kunde fråga vad som helst... och som den här gurusnubben svarade på... och det var ganska roligt att sitta där och lyssna... jag gillade det... och att jag alltid gick därifrån lycklig med ett stort leende på mina läppar fick mig att komma tillbaka dagen efter... mina polare trodde att jag höll på att fastna i en sekt och var lite oroliga för mig... de fattade nog inte alls vad det var jag höll på med och trodde att jag höll på att bli galen... eller okej då... lite galnare än vad jag redan var.
.
Jag tycker nog att man ska vara lite skeptisk till skumma sekter och flippade upplevelser... men inte så till den milda grad att man inte vågar prova på lite av varje... livet är ju fyllt av spännnande möten med andra människor och alla möjliga och omöjliga sätt att se på tillvaron... vad som är rätt eller fel kan vara svårt att säga... kanske finns det inget som är rätt eller fel... sanningen ligger kanske i att sanningen i sig själv hela tiden är i förändring... vad som är rätt idag kan vara väldigt fel i morgon.
.
"Gör så många misstag som möjligt,
kom bara ihåg en enda sak,
att inte upprepa samma misstag.
Då kommer du att växa."
                           Osho
.
 
 
 

Kommentarer :

#1: mimmi

Osho's budskap är så kärnfulla och enkla och jag mår bra av att lyssna på inspelade säg av honom dessutom är hans indiska ton med dom utdragna sssss på slutet av en del ord så rogivande och charmigt. På min griffeltavla står det just nu: "Stop thinking too much and start living in the heart" /Osho

Svar: Jag har aldrig hört honom själv (bara hans lärljunge) men jag gillar hans budskap och humor... och visst ska vi leva från hjärtat...
kram
peter
peter

skriven

Kommentera inlägget här :