Myror i brallan...

... hette det när jag var liten.
.
Jag var en kille som hade många "myror i mina brallor" när jag var liten... eller någon kanske valde att kalla det för "spring i benen"... nu för tiden så har samhället bytt ut de benämningarna mot olika bokstavskombinationer... t.ex. ADHD... och gjort mina "myror i brallan" till en sjukdom... och jag personligen kan bli lite rädd när jag tänker på det... nog för att jag mycket väl kan förstå att det finns en och annan som verkligen är i behov av att medicinera... men är det verkligen nödvändigt att medicinera så många... när betecknas man som sjuk?
.
Jag är lite rädd för att vi gör alltför många människor "sjuka" på ett eller annat sätt... och kanske är jag lite misstänksam mot läkemedelindustrin som tjänar VÄLDIGT mycket pengar på diagnoserna... och då slår det mig att det inte finns några som helst vetenskapliga belägg för dessa diagnoser... är jag bara en paranoid kille som funderar över detta?
.
Denna killen har fortfarande massor av "myror i sina brallor"... och det känns faktiskt helt okej.
.
Ja det var lite av det som jag funderar över denna morgon... bara det faktumet att det finns (jag kan ha fel här) 15 olika sätt att diagonisera ADHD... och att inte finns några vetanskapliga belägg som stödjer dem kan skrämma mig en liten smula... fast mest rädd blir jag nog allt för at vi håller på att forma en "normal" människomall där snart ingen passar in... vi är snart sjuka allihop.
.
Kanske av en dödlig sjukdom som kallas för... livet.
.
 

Kommentarer :

#1: Sigge

Ääähh ... du har inte adhd ... har aldrig haft ... det var det dummaste jag har hört .... *ler*

Svar: Jag har lärt mig att leva med mig själv och det har tagit lite tid... hade jag gått i skolan idag så hade jag med 100% säkerhet fått en diagnos... och om det hade varit bra eller inte för mig får jag väl låta vara osagt.
kram
peter
peter

skriven
#2: Sigge

Du har mycket energi ... men det är du inte alls ensam om ... *ler* vi är många om det

Svar: Det är en gåva ;-)...
kram
peter
peter

skriven
#3: Sigge

Absoluuut! Kram

Svar: ;-)
peter

skriven

Kommentera inlägget här :