Stjärnfall...

... och satelliter.
.
Fick höra av min dotter att det skulle vara en massa stjärnfall på himlavalvet i dag (natt)... så jag satte mig i en av mina trädgårdstolar som går att fälla ner till liggande i min trädgård... och det var en mycket intressant upplevelse... fick se ett gäng stjärnfall och önskade mig lite saker som jag håller för mig själv eftersom jag är lite vidskeplig när det gäller önskningar... och med vidskeplig så menar jag att man måste hålla sina egna önskningar hemliga för alla utom en själv... stjärnfall är häftiga och det var skönt att sitta ensam ute i min trädgård mitt i natten.
.
Det var en perfekt natt för att kolla på stjärnfall i natt... ingen måne som lyste upp... bara MASSOR av stjärnor.
.
När jag låg där i min trädgårdstol och tittade upp i himlen så fick jag inte bara se en massa... eller åtminstonde några stycken stjärnfall... nä... jag fick även syn på rätt många sateliter som flyger fram över natthimlen... och en oändlig mängd av riktiga stjärnor... det var så stjärnklart att det var lite svårt att se stjärnbilderna för att det var för många stjärnor på himlen.
.
En annan sak som var häftigt när jag satt där ute mitt i natten var ljuden... först så var det knäpptyst men efter ett litet tag så hörde jag skogens ljud mitt i natten... först några djur och som avslutning så fick jag höra ljudet av när vinden drog genom en annars helt vindstilla natt... det var mäktigt.

Kommentarer :

#1: Anonym

hej, vilken maffig upplevelse. hur fick din dotter reda på att detta skulle hända. för det kommer väl fler tillfällen för ett stjärnfalls fenomen. eller är det något som händer mest hela tiden. nu känner jag mej dum och ovetande :) glad för svar :) kram

Svar: Jag har ingen aning om var hon fick reda på det någonstans... men när jag väl fått reda på det hittade jag även lite grann i blaskan på nätet... men stjärnfall kan man nog (om man har tur) se lite då och då... men så här mycket är kanske lite ovanligare... det handlade viss om någon komet som hade passerat för en massa år sedan... jag fattar inte riktigt heller allt det där som händer i rymden... men jag tycker att det är spännande att kolla på stjärnorna när det är en stjärnklar natt.
kram
peter
peter

skriven
#2: maritha

vilken härlig upplevelse, kan nästan känna lukterna av natten :) händer sådant här ofta eller är det ett ovanligt fenomen. kram

Svar: Jag vet inte hur ofta det händer men detta var visst lite speciellt om jag fattar det hela rätt... men vilken underbar upplevelse det är att sitta ensam ute i natten och kolla upp på den stjärnklara himlen.
kram
peter
peter

skriven
#3: maritha

vill förklara varför det kommer 2 kommentarer ibland: datorn säger till att jag får prova lite senare ibland, att det är något fel i konektionen och då tror ju inte jag att det skickas.:) skickar då ett nytt.....:) blir lite tokigt kanske. kram

Svar: Du behöver inte förklara någonting... min blogg strular en hel del för mig också... och det får väl vara som det är med det... teknikens under är ibland väldigt mänskliga... och det är nästan lite skönt befriande tycker jag ;-)
kram
peter
peter

skriven
#4: sara

Har din önskan slagit in?

Svar: Jag måste nog säga att allt blev t.o.m. Mycket bättre än vad jag någonsin önskade mig... Så ja... Min önskan har slått in... jag lever min dröm... Kram
peter

skriven

Kommentera inlägget här :