Tomheten...

... efter en utekväll.
.
Jag hade nästan helt glömt bort känslan jag fick för några år sedan (rätt många faktiskt) när jag sprang på krogen var och varannan kväll... den ganska tunga känslan av tomhet och ensamhet som jag nästan alltid kunde känna när jag åkte hem... men ikväll så blev jag påmind... för vi var några stycken som bestämde oss för att dra ut på lokal efter att vi hade varit och käkat... det skulle bjudas på musik som vi blev nyfikna på... sagt och gjort... vi fick lyssna på massor av musik... några ganska bra... och några mycket bättre... det var skoj och jag träffade på massor av vänner från den tiden då jag var en flitig gäst ute i Halmstads nattliv... kort sagt... en lyckad kväll.
.
EN SVENSK TIGER... hette ett av banden och de var minsann riktigt, riktigt bra tycker jag... fullt ös.
.
Som sagt... en lyckad kväll... sen satte jag mig i bilen för att åka hem... och då kom den som ett slag rakt i magen... den gamla välbekanta känslan av total tomhet... och jag kände mig typ hur ensam som helst... en ganska hemsk känsla tycker jag... tack och lov så är den känslan övergående och ingenting som tar kål på mig... men jag kan ändå förundras en liten smula över vilken kraft den slog till med... ja jävlar... livet på livets villkor.

Kommentarer :

#1: Lakritsdraken

Ja den där tomheten ja... Frågan är vad den beror på? Varför den slår till? Är det känslan av kontrast från fullt ös till... ingenting? Känslan av att "jaha, nu åker jag hem. Ensam"? Eller är det något annat?
Jag känner igen känslan på pricken. Men varför jag får den ibland efter en liknande kväll som din, det varierar nog.
Hoppas den inte kommer så ofta!

Kram!

Svar: Ja kanske är det just kontrasten... från fullt ös till ingenting är ju rätt stor skillnad ;-).Som vanligt är det skönt att slippa vara ensam om sina känslor... så tack för att du delar med dig av din erfarenhet.

kram
peter
peter

skriven

Kommentera inlägget här :