En helt underbar...

... dokumentär.
.
Jag hade väl inga större förväntningar när jag satte mig vid TV:n igår för att kolla på en dokumentär... tror att den hette "Fotbollens sista proletärer" och jag blev himla glad när jag omedelbart insåg att den skulle handla om IFK Göteborgs hwelt makalöst fantastiska resa när de vann UEFA-cupen 1982... och vilken film... inte bara för att den berättade en saga som är i det närmaste helt overklig... hur detta fotbollslag bestående av glada amatörer som hade jobb som rörläggare, kockar, fritidledare etc... vid sidan om fotbollen.
.
Jag var själv med vid denna tiden... vi var ett gäng som hade följt Blåvitt i några år när de gick från att vara ett ganska dåligt lag i div.2 till att bli hela sveriges kelgrisar detta fantastiska år 1982... och såg ni inte dokumentären igår så gå för fan omedelbums in på SVT play och njut av en helt underbar tidsresa... och sök på Fotbollens sista proletärer... 
.
Att göra en tidsresa är också en upplevelse väl värd namnet... igår var jag 25 år igen.
.

Denna film handlar om ett Sverige innan Palme mördades... en tid då ett gäng amatörer fortfarande kunde vinna över superproffsen... en tid då drömmar gick i uppfyllelse... och jag är så himla glad över att jag fortfarande år 2012 vågar tro på mirakel... och att jag lever min dröm... kanske lärde mig jag mig detta när Blåvitt vann UEFA-cupen... för dessa grabbar visade mig att vad som helst är möjligt när vi gör det tillsammans.
.
 

Kommentera inlägget här :