Packat & klart...

... ska det förhoppningsvis vara senare idag.
.
Just nu är det så långt ifrån sanningen man kan komma... men jag har åtminstonde släpat fram min resväska och börjat rota fram lite grejer som jag har tänkt ta med mig till Trysil tidigt i morgon bitti... för nu är det ju då äntligen dax för vår årliga resa till de Norska Alperna... någonting som jag för övrigt ser fram emot med stor glädje... allra helst eftersom jag nu inbillar mig att jag nästan i princip äntligen är helt frisk från min efterhängsna parasit... önsketänkande funkar uppenbarligen.
.
Min "bajsbräda" kommer redan idag att börja färden mot de Norska Alperna.
.
Nytt för i år är att jag köpt skydd till mig själv... en hjälm och ett ryggskydd... nu gäller det bara för mig att se till att jag sätter på mig dessa skydd innan jag ger mig iväg ut i backarna... ryggskyddet är nog inga problem men det där med hjälm har jag inte riktigt varit min grej... sent ska syndaren vakna... och jag ska göra mitt bästa... möjligtvis så oroar jag mig en liten smula för att det ska vara lite för varmt för att ha hjälm på huvudet... eller så är det bara ytterliggare en dålig bortförklaring för att slippa ta på hjälmen.
.
Det där med hjälmen sitter långt inne... jag tillhör ju generationen då det i stort sett var helt ofarligt att leva... vi hade inte ens en gång hjälm när vi körde moppe och cykelhjälmen var inte uppfunnen än... att ha på sig hjälm i skidbackarna i en tid då ishockeymålvakten i Sverige hette "Honken" (en kille som för övrigt varken hade hjälm eller ansiktskydd på sig när han stod i mål) fanns inte ens på kartan... det var lite andra regler när det gällde "manlighet" på den tiden... jag säger inte att det var "bättre förr" utan konstaterar bara fakta... det var inte vidare "tufft" att ha hjälm på sig när jag var liten helt enkelt.
.
Jag förstår att det är smart att ha hjälm... men jag tycker ändå inte att det är så himla snyggt.

Kommentera inlägget här :