Sista pillret...

... för den här gången.
.
Har precis svalt det sista pillret som jag fick av min doktor... nu håller jag alla tummar jag har för att den här medicinen har funkat och att min väldigt envisa följeslagare Guiardiaparasiten är utrotad... om jag ska vara helt ärlig så vågar jag faktiskt inte riktigt tro att så är fallet... och då är jag ju ändå en relativt optimistisk kille... men denna parasit har ju redan överlevt två kraftiga pencilinkurer och klarat av min väldigt tuffa behandling... så visst hoppas jag men med erfarenhet av min egen besvikelse när doktorn ringde upp mig den senaste gången för att berätta att jag fortfarande var en bärare av parasiten så... vill jag väl skydda mig själv från att bli besviken.
.
Nu när jag skriver det så ser jag det sinnesjuka i mitt beteende... att det inte finns någonting för mig att vinna på att vara rädd för en eventuell besvikelse... och det är absolut inte ett sätt som jag vill leva mitt liv på... jag vet att över 90% av det som jag går och oroar mig för aldrig händer och att det är ett himla slöseri med energi att tänka katastroftankar... men ännu värre är nog risken att jag kan vara så rädd för någonting att jag själv skapar en självuppfyllande profetia... att jag med andra ord ser till att skapa katastrofen som jag är så rädd för att uppleva... ett (tror i alla fall jag) inte helt ovanligt beteende i relationer... hur många finns det inte som överger för att själva slippa bli övergivna.
.
Jag håller tummarna för att detta var precis den dundermedicin som jag behövde.
.
Så nu har jag bestämt mig för att ta på mig de "positiva glasögonen" igen... klart att min medicin funkar och att jag från och med i morgon kan räkna mig själv som helt frisk... eller åtminstone tillfrisknande i raketfart... för jag både tror och vet att det funkar åt andra hållet också... att jag ökar chansen för att det ska gå bra genom att tro på att det kommer att gå bra... jag är ju inte optimist för att jag är dum i huvudet... nej... jag är optimist för att jag är realist... och jag har vid upprepade tillfälle helt enkelt fått uppleva att det faktiskt funkar.

Kommentera inlägget här :