Skitsnack...

... och annat skvaller.
.
Jag har inga större problem med skitsnack... kanske beror det på att jag är en så himla populär kille att ingen tycker illa om mig... eller... och det är väl lite mer troligt så beror det på att de som snackar skit om mig inte säger det direkt till mig... så funkar ju tyvärr det mesta skitsnacket... skvaller och skitsnack innnebär ju för det mesta... att man pratar om människor istället för med människor.
.
Jag har svårare med skitsnack och skvaller när det handlar om någon annan... att lyssna till skitsnack känns ju nästan som att själv prata skit om någon eller något... att sitta tyst och lyssna kan fylla mig med skam... och då kan det kännas väldigt olustigt att träffa den personen det pratats om.
.
Skitsnack och skvaller har väl alltid funnits kan jag tänka mig... och egentligen så är det nog den största skillnaden om vi jämför med förr och nu att man kan gömma sig bakom datorskärmen när man vill misskreditera någon... anledningen till att prata skit om andra är nog vad jag tror ungefär den samma som den väl alltid har varit... för det finns ju naturligtvis en anledning till att vissa människor pratar skit om sina medmänniskor... allt som oftast så tror jag att det beror på att man inte riktigt mår bra med sig själv.
.
Denna bilden kanske inte hade så mycket med texten att göra... men jag tyckte att den var fin.
.
Visst har jag oräkneliga gånger betett mig på sätt som jag inte är vidare stolt över... och jag förstår mycket väl att det har skvallrats en hel del om mig... allt annat hade ju varit konstigt... allra helst på den tiden då jag var en aktiv alkolist och narkoman... det är nästan så att jag blir lite rädd för mig själv när jag tänker på vad jag ställt till med... och det händer fortfarande att jag gör bort mig... så är ju livet på livets villkor... jag är långt ifrån perfekt eftersom jag ju "bara" är en helt vanlig människa... vilket ju innebär att jag gör fel ibland.
.
Jag tycker faktiskt att det är ganska befriande att vara mänsklig... och jag erkänner gärna att jag själv också skvallrar och pratar skit mellan varven... allra helst om jag inte mår bra eller om jag känner mig hotad på något sätt... när jag är i fullständig balans så försvinner mitt behov av att hävda mig på andras bekostnad helt och hållet... och behovet av att snacka skit är som bortblåst... och det behöver jag begrunda... allra helst de gånger då jag stöter på skitsnacket i någon av de otaliga former som det kan ta... och förstå att det till 99,8% kommer från en människa som kanske inte riktigt är i balans... att börja argumentera och diskutera med en människa som snackar skit är som att hälla bensin på en eld... den människan kommer troligtvis att försvara sitt beteende med näbbar och klor... för allternativet är ju att se sanningen bakom skitsnacket... sanningen om att man inte mår så himla bra själv... och det är minsann inte alla som vill acceptera den sanningen om sig själva... då är det ju betydligt lättare att skylla på någon annan och fortsätta snacka skit.

Kommentarer :

#1: jan-olov Andersson

Du är en förebild för mig Peter det du skriver går rakt in i mitt hjärta! KRAMAR TILL DIG OCH ALLA ANDRA PÅ VÅGAVA

Svar: Vi är förebilder för varandra min fina vän...
kram
peter

skriven

Kommentera inlägget här :