Zlatan-hatet...

... lever kvar.
.
Helt otroligt... det finns fortfarande människor kvar som inte riktigt fattar det här med Zlatan... och jag kan bara inte låta bli att dra vissa slutsatser... en ganska intressant sak är att det i stort sett uteslutande är infödda svenskar som hatar Zlatan... och då kan det ju förklaras i att de kanske är Sverigedemokrater och hatar ALLA som inte är blonda och ser ut som killen på kalles kaviar... eller... vilket jag vill tro är en vanligare förklaring... att fotbollen inte är en lika stor sport i sverige som i de flesta andra länder... att det inte är lika okej i vårt land att gilla våra fotbollshjältar... att vår jantelag förbjuder oss att tycka att någon faktiskt kan vara mycket bättre än någon annan på någonting... som Zlatan... för ingen har väl undgått att förstå att han är ganska hyfsad när det gäller fotboll... jag förstod redan då han gjorde debut i Barcelona att han var betydligt större utomlands än vad han någonsin kommer att bli i Sverige... jag råkade befinna mig i Barcelona när han debuterade inför fullsatta läktare och tro mig när jag berättar för er att han var välkommen... det var nog först då som jag verkligen förstod hur stor han är egentligen... en av de absolut största världsartisterna i värdens största sport... ja, kanske t.o.m. den största... fatta hur stort det är.
.
Jag läser att människor på fullt allvar tycker att man ska ge guldbollen till någon annan... vem?
.
Möjligtvis så kan det vara vanlig avundsjuka som ligger bakom en del av hatet... att man själv inte riktigt är nöjd med sitt eget liv och istället för att acceptera det faktumet hittar fel på allt och alla runt omkring sig... jag får höra att det finns människor som på fullaste allvar menar att man borde ge guldbollen till någon annan... och jag bara undrar vem som skulle vilja ha den då... alla som vet det minsta lilla om fotboll vet ju att Zlatan är bäst... det skulle ju bara vara jobbigt att ta emot en guldboll som ett slags tröstpris... och hela idén med att dela ut ett pris till Sveriges bästa fotbollspelare hade ju gått om intet... och vilken idrottsman eller kvinna skulle vilja få ett pris för att man var näst bäst.
.
En sak som jag i alla fall har lärt mig det är att det aldrig kommer att spela någon som helst roll hur bra Zlatan någonsin kommer att kunna bli... för när inte ens uppvisningen som har frälst en hel värld räcker då är det nog kört... och det visar mig att ett Zlatanhat aldrig har haft någonting med fotboll att göra.
.
Jag tror inte heller på att Zlatan skulle vara en så odräglig och otrevlig person att en Zlatanhatare kan rättfärdiga sitt hat p.g.a. det... tvärtom så tror jag faktiskt att Zlatan är en ovanligt reko kille... och att de som är hans vänner har en riktig vän i Zlatan... men jag känner honom inte... det är bara en känsla som jag fått.
.
Nä... jag tror att Zlatanhatarna saknar något... kanske är det kärlek.

Kommentarer :

#1: EvaT

det finns fortfarande människor kvar som inte riktigt fattar det här med Zlatan..................Då undrar jag: Vad säger den meningen om DIG!
Alla gillar inte fotboll, alla kanske inte gillar diva fasoner, alla kanske inte tycker det är rättvist med idiotlöner för bollkillar, alla behöver inte älska eller dyrka Zlatan bara för att han kanske är världsbäst på fotboll, vem vet, vem bryr sig. Jag har andra intresse och lägger mitt gilla, tyck om, på mer älskvärda grejer än fotboll.

Svar: Älskar dig med Eva!
kram
peter

skriven

Kommentera inlägget här :