Att blogga...

... varje dag.
.
Jag gör ju mitt allra bästa för att skriva minst en blogg varje dag... och det kan man ju tycka vad man vill om... för den uppenbara nackdelen med att skriva så ofta är att det kan vara lite svårt med inspirationen och veta vad jag ska skriva om... kanske så hade kvalliteten på mina bloggar höjts om jag skrev mer sällan... fast mer troligt är nog att det inte hade blivit skrivet någonting alls... för jag är och kommer nog alltid att förbli lite av en allt eller inget kille... lagom är inte riktigt min melodi... och jag behöver nog trots allt ruta in vissa delar av mitt liv med hjälp av en ganska rigid struktur... som t.ex. att avsätta tid för att skriva på min blogg varje morgon.
.
Jag är av åsikten att mycket av konstnärligt skapande är ett resultat av hårt arbete och massor av struktur.
.
Jag har ett mål med mitt bloggande... nämligen att jag skulle vilja skriva en bok... och då tror jag att det är himla bra att ha en väldigt tydlig struktur... det där att vara kreativ när man känner inspiration är väl helt okej... men det blir inte vidare mycket gjort om jag ska sitta och vänta på att känna mig inspererad... jag tror tvärtom att det mesta av ett konstnärligt och skapande arbete är ett resultat av... hårt arbete och massor av struktur... och att lusten och inspirationen är ett resultat av det arbetet.
.
Vad min bok ska handla om vet jag inte riktigt än... att skriva en klassisk självbiografi lockar mig inte alls... det finns alltför många som ägnar sig åt denna formen av skrivande... och eftersom jag är en gammal missbrukare så har jag inte så mycket nytt att tillföra... våra liv som missbrukare ser ju så himla likadana ut... och ska jag skriva en bok så vill jag åtminstonde själv tro att jag kan tillföra någonting och inte bara upprepa vad någon annan redan skrivit... naturligtvis så är ju mitt eget liv den enda som jag kan skriva trovärdigt om men jag vill inte göra det som en självbiografi... det måste ju bara finnas ett mycket roligare och intressantare sätt att uttrycka sina tankar och känslor... annars så får jag väl göra någonting helt annat... det löser sig... det är ju som bekant resan som är målet.

Kommentera inlägget här :