Främlingsfientlighet...

... ställer jag mig främmande till.
.
Det är mycket snack om böneutropare i dessa dagar... och naturligtvis så spårade hela grejen ut direkt... nu handlar det inte längre så mycket om själva sakfrågan... eller om det ens fanns en sådan från början... jag menar att är det egentligen hela världen med en böneutropare... visserligen så fanns det väl en tid då jag tyckte att det ringdes lite för mycket i kyrkklockorna men va fan... nu har jag lite större förståelse för att det finns människor som inte är precis som jag själv är (tack och lov)... och även om jag nu inte är reigiös så kan jag ha överseende med de som väljer att vara det... oavsett vilken tro de nu har... kristen, budist, hindu, muslim eller vad det nu kan vara för religion spelar ingen så roll för mig... kan kanske bero på att jag faktiskt gillar mångfald och olika valmöjligheter.
.
Personligen så skulle jag inte ha ett endaste dugg emot att låta denna sköna snubbe berika vårt vackra land.
.
Att många människor är rädda för främligar beror nog ofta på att de är just... främlingar... skulle vi ta oss lite tid att lyssna på andra människor i andra kulturer så tror jag väldigt många av våra fördomar och rädslor skulle försvinna... det jag har lärt mig på mina resor i världen och av mina möten med olika människor är att vi i grund och botten är väldigt lika varandra... vilket verkar skrämma väldigt många människor... kanske är det som så att det är vår egen mänsklighet som skrämmer oss... att vi egentligen är mest rädda... för oss själva.
.
Det är i alla fall vad jag tror... en människa som är trygg i sig själv är inte främlingsfientlig... en människa som är trygg i sig själv vågar vara nyfiken och prova nya saker... och en människa som är trygg i sig själv stör sig inte så mycket på andra människor överhuvudtaget... kanske kan han/hon möjligtvis höja lite på ögonlocket och förvånas en smula på människor som är direkt främlingsfientliga... undra vad de håller på med... och varför.

Kommentera inlägget här :