Mångfald...

... är ett fint ord.
.
Jag gillar mångfald eftersom det helt uppenbart är någonting som berikar mitt liv... jag förstår mig inte riktigt på den rädslan som gör att vissa människor istället väljer att bli rasister... vi är ju alla individer på ett runt litet klot som cirklar runt en liten stjärna i ett jättestort universum... och i grunden så himla likadana... varför bråkar vi med varandra överhuvudtagen... och vad är det som är så himla farligt med andra kulturer?
.
En sak som jag har lagt märke till på min resa genom livet är att många människor gör sig större än vad de är.
.
Jag som enskild individ behöver andra människor i mitt liv... annars så kan jag inte växa... om jag tror att jag har alla svaren så är jag verkligen illa ute... då kommer jag att stänga mig ute från så himla mycket kunskap som kan hjälpa mig att få mig att förstå mig själv... det största med mig själv är att jag någon gång lite då och då kan ana hur liten jag egentligen är... det är stort på riktigt... och det är vid dessa tillfälle som jag kan känna att jag är en del av någonting mycket större än mig själv... och verkligen uppskatta det interkulturella... eller med ett annat ord... mångfalden.

Kommentarer :

#1: Lakritsdraken

Att inte gilla mångfald vore ju som att bara ha en enda färg på kritorna i kritasken eller att regnbågen bara har en färg. Eller det skulle vara som att tvingas äta samma maträtt varje dag eller att bara få ha en och samma tröja resten av sitt liv. Såklart att vi ska ha mångfald! Det gäller i allt man gör tycker jag! Vad vore min vänkrets om jag inte hade alla dessa underbara män, kvinnor, barn, gamla, färgade, vita, homosexuella och hetero människor vid min sida?
Kram!

Svar: Jag kunde inte sagt det bättre själv :-).
kram
peter

skriven

Kommentera inlägget här :