Gratis...

... är billigt.
.
Det lutar faktiskt åt att jag slipper ta på mig några "vanliga" kläder idag... man vet ju aldrig men som det ser ut just nu så blir det en dag i morgonrock för mig... i frysen ligger förra helgens köttfärssås och lite frukostbröd så jag behöver inte ens åka till affären för att handla... och som av en slump så "råkade" jag ha lite "biogodis" hemma också... passar ju perfekt en sån här dag då vädret är som gjort för att krypa upp i TV-soffan och titta på film... tjohjo... en dag att göra ingenting... skönt... och som en bonus väldigt, väldigt billigt... nämligen så billigt som någonting kan bli... gratis.
.
Det finns säkert en och annan som tycker att jag borde gjort något helt annat än slappat framför TV:n.
.
Nu när jag sitter här vid mitt köksbord och tittar ut genom fönstret så lägger jag märke till att jag har inte klippt min gräsmatta så många gånger i år... och jag ska nog vara glad över att jag inte bor i ett villaområde med grannar på nära håll... de hade säkert haft en och annan åsikt om hur jag sköter min trädgård... jag och min trädgård har nämligen ett avtal som innebär att vi tar hand om oss själva iställer för varandra... och jag säger inte att det är rätt sätt att förhålla sig till sin trädgård... jag säger bara att det är mitt sätt att förhålla mig till min trädgård.
.
Det handlar lite om prioriteringar... och idag så prioriterar jag latheten... en egenskap som jag faktiskt trivs rätt bra med... och en enligt mig underskattad egenskap... om ni frågar mig så är latheten väldigt ofta uppfinningarnas moder... och ser man det på det viset så är det ju i så fall just latheten som för vår utveckling (inveckling) framåt på denna planeten.

Kommentera inlägget här :