Samma lika...

... överallt.
.
Jag blir så himla glad över alla dessa fina vackra människor som finns i vår värld... vilket fint mottagande jag fick här i Molde... och nu ser jag verkligen fram emot att få stå och föreläsa om någon timme... jag är fortfarande väldigt nervös men det var så himla skönt att snacka med NNPF:s nya ordförande... vi kunde skratta åt att vi bägge kände likadant... samma lika... och det kändes verkligen befriande... samtidigt som det naturligtvis är himla skönt med alla dessa trevliga och snälla människor som jag redan träffat här... jag känner mig hur välkommen som helst... och snart så ska vi käka en middag tillsammans innan det hela börjar... ni ska veta att det är en jättekonferans och himla proffsigt på alla sätt och vis.
.
En annan sak som är lite samma lika och en smula intressant är själva byggnaden vi håller till i... jag tyckte att det var någonting bekant över den men jag kunde inte riktigt sätta fingret på var det var... men så kom jag på det... konstruktionen som ser rätt modern ut har faktiskt vissa likheter med en betydligt äldre byggnad i ett helt annat land...
.
... för visst ser väl mitt hotell i Molde rätt modernt ut i sin arkitektur... men jag kunde bara inte låta bli...
.
... att dra lite paraller till en byggnad i Hampi... som jag besökte i vintras... lite samma lika eller hur?
.
Och det finns ju hur mycket som helst som är samma lika egentligen... inte minst bland oss människor... och min erfarenhet är att det kan vara bra att söka efter likheter istället för skillnader... samhörighet och gemenskap är ju en så mycket skönare känsla än utanförskap och annorlunda... det tycker i alla fall jag... och jag hoppas och tror att vi är många fler som tycker samma lika om det också.
 

Kommentera inlägget här :