Ensamma...

... människor.
.
Jag träffar många människor i mitt liv... överallt och ingenstans... och jag börjar verkligen förstå i djupet av mitt hjärta vilken lyckligt lottad kille jag är som har så många vänner i mitt liv... det är inget som är en självklarhet i vårt avlånga land har jag förstått... för det är fan inte lätt att hitta nya vänner i min ålder... jag går ju liksom inte bara fram till någon på gatan och frågar om han/hon vill hänga med mig... och de natuliga samlingsplatserna är ganska få... det krävs ganska mycket av mig själv för att börja snacka med en okänd människa på ett fik... och det är ju inte helt säkert att det hade varit så uppskattat heller... i vårt land så verkar vi hålla oss på vår kant och vi kanske är lite rädda för att bli avvisade.
.
Det var fint att se hur stora delar av befolkningen i Halmstad gick ut på gatorna och umgicks på kulturnatten i lördags.
.
I lördags så gick människorna i min lilla stad ut för att spankulera på stadens gator och uppleva kultur... då växte det upp lite öar överallt för umgänge... och det är ju så himla fint när vi människor umgås med varandra... att samlas och känna gemenskap är fantastiskt så visst behövs dessa samlingsplatser... och då inte bara på kulturnätterna utan alltid... och de kanske finns... hela tiden... det kanske bara är jag som missat dem.
.
Men det är jag i så fall inte ensam om... för jag träffar som sagt många människor i mitt liv... och alltför många av dem jag träffar berättar för mig om att de är väldigt ensamma... det verkar nästan vara en "folksjukdom" och alltför vanligt om ni frågar mig... och jag undrar lite om hur man bär sig åt för att träffa nya människor i sitt liv om man inte har ett jobb som mitt... eller tillhör samma gemenskap som mig... hur bär sig människor åt för att skaffa lite nya vänner?
 

Kommentarer :

#1: grey

Barn lär känna varann spontant o genom lek oftast, vuxna genom jobb och intressen oftast . .. skaffar man sig nån form av hobby brukar man ju med tiden träffa på en del intressanta människor :)

Svar: Jag tror att det är en väldigt bra idé...
kram
peter
peter

skriven
#2: Gabriella.

Jag och en vän diskuterade vänner häromdagen. Varför vi gjorde det var för att en nära och mångårig vän till oss avled nyligen. Vi kom fram till att det är skillnad på vänner och vänner. En mångårig vän, om jag nu får uttrycka mig så :P har ju följt mig länge genom livet. från det jag var ung till nu. vet mycket om mig och mina nära. varit med i både svåra och fina perioder. och det är ingen fara om det går lång tid ibland innan man ses eller hörs. Bara att ta vid där man avslutade sist. Nya vänner blir mer här och nu. så som man ÄR nu. Och det är inte lika lätt att få nya vänner som det var när man var yngre. Men ett sätt är ju att ha hund...det har jag och det ger nya vänner när man går på hundkurs eller bara är ute och promenerar. här i Kungälv ser jag många som jag vet är ensamma sitta vid cafet vi har på Ica Maxi. Man har bra koll på alla som går ut genom kassorna. Och sen har vi våran secondhand affär som har öppet 2 gånger i veckan med en stor fikahörna. Otroligt många människor söker sig dit. bland annat m

Svar: kram
peter

skriven
#3: Gabriella.

många av dom personerna jag jobbar med. Klickade i väg innan jaf skrivit färdigt. Men det var tillräckligt mycket text ändå =) KRAM.

Svar: Jag känner igen det där med att vännerna som man lärde känna i sin ungdom känner ju mig och har sett mig gå igenom livet på ett helt annat sätt än de nya vänner som jag träffar på min vandring genom livet... jag har polare som jag inte snackat med på många år och när vi träffas så är det precis som om vi snackades vid igår... fan vad häftigt att höra om secondhandaffärens café... vi håller ju på att öppna ett sådant koncept i Ljungby just nu.
kram
peter
peter

skriven
#4: Gabriella

Vad kul....alla människor går på second hand i dag. Min mamma som är sjuk vill gärna dit även vissa av mina barn, jaja svärdöttrar då då =) sist jag jobbade helg fick jag för mig att springa in en snabbis och hittade min mamma där. <hade tagit sig dit själv men var uttröttad så jag fick plocka in både henne och rullatorn i bilen....men hon gick dit i alla fall. =) för att fika och träffa människor som hon kände.

Svar: Vi hoppas att det ska bli ett ställe för människor som vill träffa andra människor...
kram
peter
peter

skriven
#5: Gabriella.

har ni en fikahörna med bra priser så blir det inte något problem och Jag vet många som går till våran second hand enbart för att fika och träffa/ titta på människor. Lycka till...jag och mina svärdöttrar/ mamma/ barnbarn/ och ibland nån son träffas där för att fika bland annat =) men väldigt många handlar också. det är alla sorters människor som går på second hand. Det är det som är så härligt. Kram o natti nu.

Svar: Vi har ett JÄTTEFIK och kommer att ha de BÄSTA priserna ;-)...
kram
peter
peter

skriven

Kommentera inlägget här :