Facebook...

... är bara på låtsas.
.
Visst är vi många som lever stor del av våra liv på FB... på gott och ont... men en sak som jag behöver påminna mig själv om lite då och då är att FB bara är på låtsas... och att det "riktiga" livet pågår parallelt med min tid vid datorn... missförstå mig inte nu... jag gillar verkligen internet och den möjlighet som ges oss vanliga dödliga att kommunicera med varandra... och älskar alla dessa möjligheterna som FB ger mig att få fram min röst... de som känner mig vet ju att jag har massor som jag vill ha sagt... mest hela tiden... och kanske lite väl mycket ibland.
.




 Utanför Facebook finns det också ett liv fyllt av liv och rörelse... och kärlek och andra underbara upplevelser.
.
Jag hörde en ganska rolig grej om hur vi lever våra liv via tekniska prylar när jag var på standup i somras... för övrigt en av alla de roliga upplevelserna som sker i det verkliga livet... eller som vi datanördar kallar det... IRL... i alla fall så handlade sketchen om att många av oss missar själva upplevelsen för att vi är så jävla upptagna med att filma eller lägga upp själva upplevelsen på FB... så att vi kan se det... sen... natuligtvis så hade jag inte en endaste tanke på detta när jag igår stod och filmade på kulturnatten i Halmstad
.
Annars så är jag som jag skrev nyss personligen väldigt glad över internet... jag bor mitt ute i skogen och skulle vara väldigt ensam och isolerad utan internet... datorn och FB gör att jag känner mig "uppkopplad" till världen utanför Brännebassalt... och eftersom jag har upplevt den totala motsatsen under några av alla dessa år jag bott här ute så har jag att jämföra med... visst... det kunde väl bara ganska skönt att tillbringa en månad utan telefon, bil eller internet här ute i skogen mellan varven... men jag föredrar verkligen att själv kunna välja när jag vill ha den totalupplevelsen av mitt boende på landet... och jag gillar att kunna "fly" och "koppla" av lite på FB... även om jag är väldigt medveten om att det är på låtsas... för det finns ingen genväg att lära känna en levande människa på "riktigt"... det låter sig nog bara göras... IRL... även om det många gånger känns skönt att kunna "gömma" sig bakom skärmen... kanske för att jag är lite rädd för verklighetens omedelbara närhet.

Kommentarer :

#1: Lakritsdraken

Vilken jättehärlig bild!! :)

Jag kan också drömma om en vecka utan datorn och egentligen är det väl inte svårare än att bara låta bli. Men så länge den finns i min omedelbara närhet så kommer jag antagligen också att starta den dagligen.
Jag var en vecka i fjällen på vandring för ca tre år sedan. Där fanns ingen tillgång till någon dator och min mobil hade ingen täckning. Det var helt underbart!

Kram!

Svar: Tack... visst var bilden levande ;-)..
Jag är helt chanslös... har jag en fungerande dator vid min sida så använder jag den... men visst borde jag gå utanför mitt hus och knalla in i skogen en vecka eller två... bara för att det säkert hade varit... helt underbart.

kram
peter
peter

skriven

Kommentera inlägget här :