Rasism...

... och främlingshat.
.
Jag fattar mig inte riktigt på det här med rasism och främlingshat... nog för att jag kan förstå att det för det mesta handlar om rädsla och okunskap... men ändå... det verkar som att det finns starka kraftare som gärna vill att vi människor ska fortsätta att hata varandra... möjligtvis kan en av anledningarna vara att stärka den egna gruppen genom att hitta på en fiende som hotar vår gruppering... ett gammalt klassiskt trix som när en tysk diktator hittade en fiende i judarna för att ena "sitt" folk... och som nu Israelerna ser ett hot i Patestinierna... eller som när AIK åker på turné någonstans i vårt avlånga land... det handlar ju väldigt mycket om att skapa ett hat som håller ihop gruppen.
.
Jag kan inte låta bli att undra varför så många människor är rädda för att lära sig något nytt av andra människor.
.
Personligen så vågar jag vara lite nyfiken på andra kulturer... att tänka utanför vårt lilla svenska perspektiv på tillvaron har enbart berikat mitt liv... kanske har det hjälpt mig att jag är nyfiken på människor och gillar att prova nya saker... det kan handla om mat... kultur... eller ett nytt sätt att tänka... och jag är oerhört stolt över att jag har en förmåga att förändras och ta in nya kunskaper i mitt liv... det är ju bl.a. därför som jag är drogfri... det skulle ju vara hemskt att vara tvungen att sitta kvar i sina gamla åsikter om ditten och datten... jag vill vara mer sann än så... och att vara sann för mig innebär att våga förändras... att släppa in livet på livets villkor i mitt liv och lära mig ett nytt sätt att leva... för precis som sanningen är mitt liv och mina åsikter i ständig förändring... och det gillar jag... för livet blir så mycket mer levande då.

Kommentarer :

#1: rita

Det är helt politisk korrekta tankar och i den bästa av världar, men det är som du vet inte så. Kommer förmodligen inte att bli så, eftersom människan är eller har blivit så otrygg, alltså värnar om sitt revir i grupp med en inte alltid VIS ledare. Ledarna kan till och med vara psykopater inom alla kategorier, Psykopaterna är en stor procent av mänskligheten jag tror 10% de tar sig till toppen. Jag har mött några det är de mest trevliga människorna ändå tills du trampar på en lilltå. Jag tycker , att det är bra om alla kulturerna håller sig till lagarna som finns i landet, och inte överordnar sig på grund av kultur eller religion, gör vi inte det då blir det som i trafiken , håller vi oss inte till reglerna så krockar vi. Största fordonet med högsta farten vinner, alltså djungelens lag.

Svar: Jag gillar när vi håller sams... och jag är en obotlig optimist som tror på det goda i människan... även om det kan vara svårt att se... inte minst i trafiken ;-).
kram
peter

skriven

Kommentera inlägget här :