Utbildning...

... krävs.
.
Det är inte ovanligt att det krävs viss utbildning för att man ska få göra det man vill... det räcker inte alltid att man är rätt bra på det man vill göra... man ska ha papper på att man kan det också... jag är lite kluven till det här... visst kan jag ha förståelse för att det kan behövas en utbildning... men jag är inte helt övertygad om att skolans utbildning alltid är den bästa... blev lite mörkrädd när jag förra året gick en kurs på några veckor tillsammans med socionomerna på Lunds Universitet... jag träffade fantastiska människor som höll på att studera till socionomer... men när de berättade för mig hur det gick till att utbilda sig till socionom... fan... det fattades något... jag tror att det var verkligheten... det var i alla fall den uppfattningen jag fick när jag pratade med studenterna.
.
Det är inget fel i att läsa sig till kunskap... men ibland så behöver teori blandas med praktik.
.
Studenterna som jag träffade var fantastiska... de var ytterst kompetenta och jätteduktiga på både det ena och det andra... men det som verkligen slog mig var att min kompetens också behövdes... att vi tillsammans skapade betydligt större möjligheter... för även om jag inte hade lärt mig teorierna så visste jag ganska ofta hur det funkade i verkligheten... vilket (hör och häpna) inte alltid stämde så bra överens med vad som lärdes ut på universitetet... teori och praktik är uppenbarligen inte alltid samma sak.
.
Att det behövs kompetent personal när det gäller att jobba med människor är ställt utom allt tvivel... och jag tycker nog också att det kan vara viktigt med utbildning... men ibland så kan jag tycka att man borde ta vara på den kompetens som finns även utanför skolans värld... jag personligen tycker att ett samarbete ger det bästa resultatet... och att man kanske ibland kunde se lite mellan fingrarna och strunta i att man inte har alla de "rätta" papperna lite då och då... borde det inte vara resultatet som räknas... huvudsaken är väl att det funkar... eller?
 

Kommentarer :

#1: Anonym

Bra där......

Svar: Tack
peter

skriven

Kommentera inlägget här :