Äntligen...

... en bekräftelse.
.
Går ju och utbildar mig i KBT just nu... och jag blir bara så himla glad... för framför oss står det en människa och förklarar att vi på VågaVa är mer rätt på det än vad vi knappt vågat tro på själva... och det känns bara så bra att få den bekräftelsen... vi har ju i alla år framgångsrikt sysslat med att aktivt utmana våra rädslor... och när jag hör henne berätta om hur läkemedelsindustrin sprider myter som knappt har någon som helst förankring i den forskning som de själva sponsrar så ler jag med hela ansiktet... inte för att jag gillar vad jag hör utan mer för att mina egna tankar om hur man behandlar ångest och depresion blir bekräftade... piller är inte lösningen för de flesta... sanningen var att piller verkade funka på 1 av 10... och då fanns det ändå en liten "risk" för en placeboeffekt.
.
Livet på livets villkor är inte alltid en behaglig resa... det finns tillfälle då det livet suger fett.
.
Egentligen så är det fruktansvärt... människorna i vår värld mår allt sämre... och det som skrämmer mig mest är att ungefär  25% av ungdommarna i vårt land söker proffisionell hjälp för sitt dåliga mående... och de flesta av dessa blir erbjudna en flykt ifrån hur de egentligen mår med hjälp av piller... och jag kan för mitt liv inte förstå varför ingen istället säger som det är... att livet suger ibland... det hör ju liksom till livet på livets villkor... det är inte farligt att må "dåligt"... och att det kommer att gå över.

Kommentarer :

#1: "Praktikant-Annika" från Värnamo

Du har så rätt, så rätt Peter! Önskar att alla fick ta del av ert sätt att tänka och arbeta. Kram från Annika med familj. PS.Jag blir så glad av att läsa att du är en riktigt lyckligt Lottad kille nu;-)

Svar: Tack för dina fina ord... de värmer.
kram
peter

skriven

Kommentera inlägget här :