Att ta det lugnt...

... behöver inte betyda att göra ingenting.
.
Vi har ju som jag skrev igår en lugn helg bara för oss själva ute i Brännebassalt... men det betyder inte att vi inte gör någonting... för att ta det lugnt är inte riktigt samma sak som att göra ingenting... eller så är det bara så  enkelt att vi i vår familj blir himla kreativa av att ta det lugnt... som nu... när vi rensar upp under trappan... och det är minsann inget man gör på en kafferast... men så skönt... ta bara den lilla stunden då jag kunde elda upp alla mina gamla inkasso och utmätningsbrev från kronofogden... fattar nog fortfarande inte riktigt hur stort det är för mig... och inte bara det... alla dessa "bra att ha grejer"... ni vet det där som man aldrig någonsin kommer att använda utan bara sparar för att det kan vara "bra att ha"... som en gammal trasig stereoanläggning eller alla dessa gamla datorsladdar som inte ens går att använda längre... kan kanske vara "bra att ha" för en gammal pundare att punda loss med... men jag är inte en gammal pundare längre... så nu har jag slängt skiten... eller i alla fall det mesta av det... skönt... jag känner mig lite lättare.
.
Ni anar inte hur mycket skit det får plats under denna trappa... hua, hua.
.
Jag gillar att ta det lugnt... får ju så mycket gjort då.
 

Kommentarer :

#1: dp

Det är bra Peter, i strävan efter att komma till det faktum att man bara äger saker som är älskade och använda så rör du dig åt rätt håll.

I min egen strävan har jag gjort fyra större utrensningar bara i år och mitt mål är att inte äga mer än 100 saker (kläder inkluderat).

Tidigare var mitt hem alla containerpundares dröm, jag samlade på mig så mycket "bra att ha saker" att jag till slut inte kunde andas i mitt hem.

Numera kan jag andas, njuta och känna sinnesro i mitt hem.

Keep it up!

Svar: Känner igen mig... skönt att bli av med en massa skräp.
peter

skriven

Kommentera inlägget här :