Ett drogfritt...

... liv.
.
Egentligen så är det lite overkligt... jag är någonting så fantastiskt som en drogfri narkoman... och som om det inte var nog med det... en drogfri narkoman och alkolist utan någon som helst lust att peta i mig någont sinnesförändrande medel... inte i någon som helst form... och det mina vänner är ingenting annat än ett mirakel.
.
Tvärt emot vad Arne Anka säger så inser jag att jag HAR problem med droger.
.
Ett drogfritt liv är inte helt bekymmerslöst... livet på livets villkor drabbar även oss som valt att kliva av ett missbruk... och jag kan ju bara tala för mig själv men min upplevelse av det faktumet är ibland brutal... och inte så sällan helt... underbar... för så är det ju... livet som drogfri är lite mer på "riktigt"... lite som att gå på slak lina utan skyddsnät... och helt ärligt så kan jag säga att jag älskar det (livet alltså) även om det fortfarande finns dagar då jag inte vill gå upp ur sängen... inte så ofta som förr visserligen men ändå... bara för att jag är drogfri så är inte mitt liv bekymmersfritt... fast jag slipper gå omkring med en ständig klump i magen... ångesten har i det närmaste försvunnit helt... och mina bekymmer är ofta vad jag skulle vilja kalla för "lyxproblem".
.
Idag vaknar vi med punktering på vår bil... någonting som i mitt "gamla liv" hade varit samma sak som en katastrof... varken mer eller mindre... men idag så har vi valt att leva i lösningen istället för problemet... så vi tar den andra bilen till jobbet idag och fixar punkteringen när vi kommer hem... svårare än så behöver det inte vara... det är för mig en av vinsterna med att leva ett drogfritt liv... man slipper krångla till det.
 

Kommentarer :

#1: Anki Pettersson

Hej Peters Bra skrivet.Jag är själv nykter sedan 12 år och det kan jag tacka de fria sällskapet länkarna i Sollefteå tacka för Synd att inte fler kan erkänna sin sjukdom Ha nu en bra dag och fortsätt att skriva MvH Anki

Svar: Tack... Ja visst är vi fantastiska 😀... Tillsammans kommer vi långt... Kram
peter

skriven

Kommentera inlägget här :