Att ge bort...

... det som man fått.
.
I vår gemenskap så pratar vi mycket om att ge bort det som vi fått... det handlar inte så mycket om att vi ska skänka alla våra tillhörigheter till kreti och pleti... det handlar som jag ser det mer om att vi frikostigt delar med oss av vad som fungerat för oss... i första hand hur vi lyckats med miraklet att bli av med en önskan om att använda oss av sinnesförändrande medel för att klara av att leva på livets villkor... eller rättare sagt... hur vi har lyckats bryta oss ur det känslomässiga kaos som gjorde att vi inte riktigt pallade att leva utan att peta i oss droger... för så var det ju för mig... i slutet av mitt missbruk så var jag en sån rädd kille att jag knappt vågade göra någonting utan att först ta någonting för att kunna göra helt vanliga grejer som att... jobba, gå till affären och handla, åka buss, eller att träffa andra människor över huvud taget... det handlade inte längre om att festa och ha skoj... jag tog droger för att bli någorlunda "normal" eftersom jag ju egentligen mådde så himla dåligt när jag inte hade tagit något... att jag själv inte fattade det är en helt annan sak och har jag lärt mig att det kallas för förnekelse.
.
Idag är jag fri att göra precis vad jag vill... även dansa stamp i regnet på Bali... drogfri.
.
Att leva drogfritt har överträffat alla mina vildaste drömmar... jag kan göra vad jag vill... är inte längre styrd av att försöka manipulera mina egna känslor för att slippa må "dåligt"... jag har lärt mig att acceptera mina egna känslor... vilket för övrigt inte alltid är så himla skoj eftersom livet på livets villkor ju inte slutat drabba mig bara för att jag lever drogfritt... men jag behöver inte längre fly ifrån mig själv utan har fått förmågan att ta tag i mina problem och... hör och häpna... hitta lösningar.
.
För övrigt så har mitt liv blivit bättre i ALLA avseende sedan jag klev av missbruket... jag känner mig för första gången fri att bara vara jag... på gott och ont... för jag är ju som alla andra bara en människa med mina fel och brister... någonting som jag tidigare oftast skyllde på min omgivning... men... och det är nog den mest märkbara förändringen hos mig själv... jag kan idag se att jag även är en människa med tillgångar... att jag duger precis som den jag är... och inte minst... jag är lika mycket värd som vem som helst.
.
Vad jag vill ge bort är... frihet... för idag så är jag fri att leva på livets villkor... och jag känner mig som en del av allt.
 

Kommentera inlägget här :