Sköldpaddsjakten...

... Började inte så bra.
.
Vi gick upp lite tidigare för att simma ut i havet och se några sköldpaddor... Man kan väl säga att det inte gick riktigt som vi ville... Istället så lyckades vi simma rakt in i ett stimm med pyttesmå brännmaneter... En inte alltigenom angenäm upplevelse... Och i skrivande stund kan vi delge några andra som precis bränt sig att skölja av sig i sötvatten... Vi börjar bli riktigt bra på att föra budskapet vidare.
.
En snorklare kan också föra budskap vidare.
.
Och på tal om att föra budskapet vidare... Igår kom en av killarna som jobbar på vårt hak och pratade med oss... Han var himla trött på att knarka... Och vi hade ett långt samtal med honom... Helt klart hade vi någonting som han ville ha... Och vi pratade samma internationella språk... För så är det... Narkomaner över hela världen lever exakt på samma sätt... Vi raserar våra liv och gör saker som vi inte vill göra när vi är aktiva... Konsekvenserna som kommer förr eller senare är skrämmande lika... Hur vi isolerar oss och blir misstänksamma mot allt och alla när drogerna tar över våra liv... Killen delade med sig av sina erfarenheter och vi kunde känna igen oss... Jag kunde riktigt se hur hoppet om att det finns en väg ut ur helvetet tändas i hans ögon... För vårt budskap är lika enkelt som sant... Det går att finna ett sätt att leva som är bättre än någonting vi vågat drömma om... Ett drogfritt liv fyllt av möjligheter och hopp om framtiden... Han berättade att han hade en kompis som också började att tröttna på livet som narkoman... Och vi kunde berätta om mötena vi går på... Att det enda som krävs för att starta ett möte är två stycken som har en önskan om att leva drogfritt... Så vem vet... Nästa gång vi besöker Gili Air så kanske det finns ett NA-möte att gå på... I vilket fall som helst så föddes det ett frö igår... Och helt ärligt... Mötet igår var riktigt, riktigt bra... Som det ju alltid blir när beroende delar med sig av sina erfarenheter styrka och hopp... Vi hade förvisso inga pamfletter men det gick ju bra ändå.


Kommentarer :

#1: Gunilla

Vad bra ni är på att göra ingenting.......små brännmaneter, stingers,är obehagliga. Bra är sötvatten, men bättre är sötvatten blandat med vinäger. Man kan blanda i en sprayflaska och ha med till stranden.
Dom små myrorna undviker man bäst genom att inte ha något ätbart i sin bungalow. Dom känner en kexsmula på kilometers avstånd. I allra värsta fall får man sätta möblernas ben i burkar eller fat med vatten, så kan de inte krypa upp i tex sängen.
Ha det fortsatt gott, ni hittar säkert sköldpaddorna snart.

Svar: Tack för de fina tipsen... De små små djuren kan vara en liten smula irriterande när man är fullt sysselsatt med att göra... Ingenting ;-)... Kram peter och Lotta
peter

skriven

Kommentera inlägget här :