Ebola...

... och läkemedelsindustrin.
.
Det är väl inte utan att man blir en smula mörkrädd när man inser att läkemedelsindustrin inte är beredd att satsa lite pengar på att forska kring ett botemedel mot ebola... inte för att jag blir så förvånad... det finns ju inte så mycket pengar att tjäna på de fattiga människorna i Afrika som har drabbats... 
.
Det finns riktiga hjältar i vår värld.
.
... vad som däremot finns är de riktiga hjältarna som åker ner till de drabbade områdena för att göra sitt bästa med att hjälpa till att stoppa det senaste Ebolautbrottet... människor som bryr sig och vill göra skillnad medans läkemedelsindustrin sitter och räknar pengar... forkar vidare för att hitta på mediciner som de kan tjäna massor av pengar på... medans de fattiga utan tillgångar dör.
.
Nu har forkningen trots allt fått pengar för att hitta en lösning på problemet... från nojade millitärer som är rädda för att man kan använda sig av ebola i en biologisk krigföring... jag skakar på huvudet och väljer att focusera på alla dessa hjälparbetare som vågar åka ner till Afrika för att hjälpa till... och funderar vidare på om mitt förakt för läkemedelsindustrin är relevant.

Kommentera inlägget här :