Tiggeri, SD...

... och åsikter.
.
Jag skrev ju en blogg om tiggare igår... och det finns saker och ting där det är som att sticka in huvudet i ett getingbo... Tiggare och SD är två av dessa moderna klassiker som massor av människor har mängder av åsikter om... vi tycker helt enkelt mycket om att tycka om vissa saker... och våra åsikter kan ibland leda till konflikter... ja t.o.m. till ovänskap... det spelar ingen roll att vi lever i ett land där vi har yttrandefrihet... tycker vi olika så leder det ofta till att handla om "rätt" eller "fel"... och i värsta fall att vi focuserar på att vara mot någonting... och enligt mitt sätt att se det så leder detta sällan till någonting... motstånd föder bara mer motstånd... jag ska ge er ett exempel... tycka vad man vill om SD men jag kan inte blunda för att min åsikt när det gäller deras framgång är att så många andra är mer intresserade av att hitta fel på dem att dem (SD) att helt glömmer bort att berätta vad de skulle vilja göra istället... på vår eminenta förening VågaVa försöker vi efter bästa förmåga respektera varandras olikheter för att istället focusera på våra likheter... och det är en och annan som höjer på ögonbrynen när jag deklarerar att vi inte är MOT droger utan FÖR drogfrihet... för jag tror att det är bättre att leta efter lösningen istället för att fastna i problemet... men, men... det är bara min enkla åsikt... och jag säger inte att mitt sätt är rätt sätt... bara att mitt sätt är mitt sätt.
.
Och över alltihopa så lyser moder sol...
 

Kommentarer :

#1: Johanna

Nej det här är väldigt laddade frågor och kanske lite "Svenskt"
Tycker du inte som mig så tycker du fel och då kan vi inte umgås ..!! Då blir vi unfriendade på facebook och vi hälsar inte när vi ses ;)

Invandrarpolitiken är ju enbart EN fråga SD partiet driver ..

Tiggarna ..tja, det är rätt drygt att se dessa flockar av människor när man besöker staden och dess shoppingcenter.
Om jag tror att en del är delar av ligor? Ja absolut!!
Och alla är de stackare..det måste vara väldigt förnedrande att sitta och tigga ihop sitt uppehälle och kanske bara få en bråkdel. Lite gatans lag, den starke tar över den svage..i ett annat inlägg skrev du om stympning i tex Indien osv, jag har redan sett det i vår lilla stad. Mannen med det tillplattade huvudet. Pannan är helt inslagen..

På helgerna, Lör, Sön, kör jag min son till jobbet på flygstaden, han börjar halvtio. Vi är i god tid vid nio, vi möter alltid den lyxiga svarta BMWn som släpper av de tre personer som brukar sitta just där. Slump? Fördom?

Ibland ger jag en krona till en tiggare, alltid ett leende och ofta ett ord. Jag skulle hellre leja en tiggare som arbetskraft och ge några hundralappar för det..kanske fixa till trädgården och sånt. Mina vänner avråder. tror jag ska hamna i trubbel. --: Är de inte romer hela högen? ;))))

Men absolut mannen, över alltihopa så lyser moder sol...

Hakuna Matata

kram xx <3

Svar: Jag tror att de flesta av oss har massor av åsikter om hur, var och varför... vi är ju inte opåverkade direkt.
kram
peter

skriven

Kommentera inlägget här :