Lukt..

... och doft.
.
En sak som ganska snabbt märks när man blir rökfri är att allting både smakar och luktar mer... på gott och ont... vissa dofter kan jag faktiskt vara utan... men på det stora hela så är ju det positivt... så klart... att öppna sina sinnen innebär ju samtidigt att ge sig själv en möjlighet att leva lite mer här och nu... och det är ju nu som allting händer... inte igår eller nästa vecka... utan precis i detta ögonblick... nu.
.
Det har varit mycket fokus på ciggaretter veckan som gått... kanske inte så konstigt egentligen.
.
Exakt klockan 15:14 idag så har jag varit rökfri en hel vecka... och det är jag minst sagt stolt över... förhoppningsvis så kommer mitt liv framöver att handla om lite mer än bara ciggaretter när den värsta abstinensen har lagt sig... det händer ju faktiskt andra saker i mitt liv också... som igår t.ex... då var jag i Norge och gjorde två väldigt uppskattade föreläsningar samtidigt som jag fick umgås med mycket trevliga och gästfria människor... för att inte tala om resan hem... ett äventyr i sig... GPS:n tog mig på en väldigt spännande och intressant resa genom norge på väldigt kurviga småvägar... jag var nästan lite orolig ett litet tag och undrade om jag överhuvudtaget skulle kunna hitta ut från ödemarken jag befann mig i... men, men... nu sitter jag här vid köksbordet igen... dricker mitt kaffe och undrar lite varför jag egentligen slutade röka för en vecka sedan... för just i detta nu så inbillar jag mig att det skulle vara himla gott med en cigg.
.
Men det stannar vid en tanke... jag är fortfarande rökfri.
 

Kommentarer :

#1: Gunilla

Grattis till ännu en dag........utan stinkpinnar.
Färgen på dina tänder kommer att bli lite vitare, nu när de inte färgas av nikotin........själv skall jag till tandhygienisten idag. Hoppas att hon polerar bort färgen från kaffet, för nu är det bara det jag kan skylla på.
En vecka....respekt.

Svar: Tack... Vi är bägge stolta 😀
peter

skriven

Kommentera inlägget här :