Hoppet...

... finns alltid.
.
Jag är en drogfri narkoman och det är ett mirakel... precis som alla andra drogfria narkomaner... för sanningen är ju att de flesta som använder droger fortsätter att knarka alltför länge... trots att de kanske inte vill... tyvärr ofta ända tills de dör en alltför tidig död på grund av sitt användande... och för den som inte har ett missbruksproblem så är det nog väldigt svårt att förstå varför det är på det viset... hur drogerna kan ha en sådan fruktansvärd makt över oss.
.
Droger har en förmåga att ta över livet på vem som helst.
.
Droger är som en fruktansvärd dyssfunktionell relation... vi stannar kvar och är drogerna trogna trots att det förstör våra liv... ofta söker vi den där känslan som vi en gång i tiden kände när vi petade i oss någonting som kändes bra för stunden... trots att vi vet att den tiden är förbi för länge sedan... om och om igen... livrädda för att stanna upp och erkänna vårt totala misslyckande... och trots att vi vet att det inte funkar längre.
.
Därför är det så fint att se hoppet tändas i en annan beroendes ögon... att det finns en möjlighet att leva ett värdigt liv utan droger... det är däför som det är så viktigt att vi som lyckats ta oss ur skiten tar oss lite tid att sprida budskapet om att det inte bara går att leva drogfritt... utan även att det livet är bättre än vad någon kunnat drömma om... visst kan det fortfarande dyka upp dagar då livet suger... men i det stora hela så har vi som lever ett drogfritt liv fått det bättre på ALLA område i våra liv... livet på livets villkor kan vara tufft... men jämfört med att vara slav under någon substans är det ingenting som skulle behöva skrämma en enda narkoman... vårat budskap är att alla som vill kan få ett liv värt att leva... ett liv där vi själva bestämmer över våra egna konsekvenser genom våra handlingar och slipper vara offer för vårt eget tvångsmässiga användande av droger... som ju alltid får det att gå åt helvete förr eller senare... det finns inga lyckliga narkomaner... men massor av lyckliga drogfria mirakel... så låt oss gå ut och sprida hoppet om att det går att göra en förändring... vi kan bara behålla det vi fått genom att ge bort det... och kom ihåg... det finns inga hopplösa fall.
 

Kommentarer :

#1: Anonym

<3

Svar: kram
peter

skriven
#2: Anonym

det e så det e min vän

Svar: det finns alltid hopp :-)
peter

skriven

Kommentera inlägget här :