Röksugen...

... som fan.
.
Ursäkta svordomen men den känns faktiskt en smula berättigad... nu har jag lyckats hålla mig rökfri i ett par dagar och jag skulle ljuga omm jag inte erkände att det känns... för jävligt... belöningen jag kunde känna första gången jag var rökfri finns inte längre... känslan av att prestera någonting speciellt är borta... min motivation sviktar och jag är för det mesta bara röksugen hela tiden... kanske känner jag mig en liten smula misslyckad efter att ha fuskat lite då och då genom att låna en snus av min omgivning... köpte t.o.m. en nikotinfri snus igår... och ta bara det här med mina förbannade läkerol... fortsätter jag att tugga i mig dem i den takten jag håller så är det nog billigare att börja röka igen.
.
Som ni hör så är jag rätt negativ inställd till min rökfrihet för tillfället... och det kan jag väl tillåta mig att vara ett litet tag... men jag får nog akta mig för att fastna i dessa tankar för då tror jag nog att det bara är en tidsfråga innan jag tänder en cigg igen... och det vill jag inte... så jag får väl fokusera på belöningen min rökfrihet ger mig... för de pengar jag sparar på att inte röka har jag ju köpt en bil... en bil som är betydligt billigare än min förra att köra och som har rätt fräcka pedaler... en väldigt viktig detalj för mig.
.
Det var faktiskt mest pedalerna som gjorde att jag köpte bilen jag nu glider omkring och är röksugen i.
 

Kommentarer :

#1: Anonym

Jag tror att du vill röka igen men att ditt förstånd säger något annat. Därför har du sådana problem.
Rök lite till för att du vill. Hur dumt det än låter. För att gång emot sin vilja och göra rökfriheten till en pest kommer bara göra att din hjärna associerat rökfriheten med något obehagligt och gör allt för att du inte ska känna obehaget.
Sen när du röker så njut av det för det är något du vill. Men ha någonstans med i planeringen att en dag "vilja" sluta röka . Att genuint vilja något gör processen mycket lättare. Och hjärnan associerar upplevelsen till något positivt.


Svar: Du har så rätt så rätt... jag VILL verkligen röka just nu... men FÖRSTÅR att det vore dumt... en timme i taget... fem minuter... jag ska bara vänta lite till... hoppas jag... kram
peter

skriven

Kommentera inlägget här :