Trisslotter...

... är farliga grejer.
.
Läste precis i blaskan om en dotter och mamma som blivit bittra fiender p.g.a av en trísslott...
.

Detta har hänt

Januari 2011: Marie-Louise, 59, eller dottern Terecia, 35, köper trisslotten på Pantarholmen i Karlskrona.

2 april 2011: Terecia skrapar fram storvinsten i direktsändning i TV4 och lotten ger 10 000 kronor i månaden i 25 år. I publiken sitter Marie-Louise.

16 april 2011: De första 10 000 kronorna betalas ut. Enligt Marie-Louise får hon de pengarna av Terecia. Terecia ­nekar dock till att det har skett.

Maj 2011: Mor och dotter har tidigare bott grannar i Karlskrona. Nu flyttar Terecia därifrån.

21 september 2011: Mamma Marie-Louise hävdar att hon köpte lotten och stämmer Terecia.

13 december 2011: Förberedande förhandlingar i tingsrätten - men Terecia och Marie-Louise kommer inte överens.

23 april 2012: Huvudförhandlingen inleds i Karlskrona tingsrätt.

.

... och jag kan inte låta bli att tänka på att de troligtvis fortfarande bott grannar och umgåtts om de inte hade vunnit en massa pengar... om de hade kommit överens låter jag vara osagt... men helt klart så har pengarna en stor del i osämjan... och jag är inte förvånad.

.

Jag har själv tre trisslotter som jag ska skrapa... sen... till sommaren... kanske.

.

När jag tankade min bil för några månader sedan så fick jag två trisslotter... och efter att ha burit omkring på dem ett tag så skrapade jag fram vinst på bägge två... sammanlagt så blev två trisslotter till tre trisslotter som jag nu går och bär omkring på i min ficka... och till sommaren är jag tvungen att skrapa dem innan de blir för gamla... för även trisslotter har ett bäst före datum.

.

Att jag inte skrapar mina trisslotter direkt är någonting jag fått för mig av någon helt outgrundlig anledning... en liten försäkring om allting går käpprätt åt helvete ekonomiskt för mig... att jag genom mina trisslotter liksom har en extra "livlina"... och kanske lite extra pengar... men en sak vet jag i alla fall och det är att om jag skulle råka vinna på mina lotter så är det inte samma sak som att jag kommer att bli lycklig... kolla bara på ovanstående hur en lott kan splittra en familj.

.

Kanske trodde de att pengarna skulle göra dem lyckliga... men den dagen då de stålarna är slut så kanske de ser vad det var som hände egentligen... att sann rikedom inte har ett endaste dugg med pengar att göra... och jag behöver egentligen inte skrapa mina lotter... för jag är redan rik... inte på pengar men väl på kärlek.

Kommentera inlägget här :