Mer fotboll...

... till folket.
.
Champions League förtsätter ikväll och jag kan inte säga någonting annat än att jag älskar detta spektakel... underbar fotboll när den är som bäst... helt fantastiska artister som trollbinder sin publik... och i mitt fall fortfarande ett lag att hålla på eftersom jag ju är en sann Zlatanist... och hans Milan är ju som sagt var fortfarande kvar i tuneringen och inte nog med det... de har en gyllende chans att gå vidare till kvartsfinal eftersom de ju vann mot Arsenal med helt osannolika 4-0 i en fantastisk match.
.
Fotboll är för mig någonting väldigt vackert och ett oerhört intressant spel.
.
Mycket av fotbollens charm är att den har en förmåga att engagera människor överallt på vår runda jord... här samlas ung och gammal... fattig och rik runt samma sak... det är glädje och sorg och alla känslor däremellan... och tänk så många "experter" det finns som sitter i sina soffor som skriker åt sina favoriter hur de ska passa, skjuta... springa och göra mål... och ibland så hinner jag t.o.m. tänka på alla de som inte har "hittat" fotbollen än... som inte förstår varför det kan vara spännande att se 22 killar springa runt på en gräsmata och jaga en boll... de som bara inte fattar vad det är vi håller på med som engagerar oss så till den milda grad i detta äventyr.
.
För en vecka sedan så fick jag höra en underbar beskrivning av en "fotbollsänka"... hur hon hade följt med sin man för några år sedan på en Malmö FF match... det var när Zlatan spelade där... och utan att riktigt förstå spelet såg hon omedelbart att det fanns en kille som stack ut och gjorde helt andra grejer än de andra... då och där blev hon en Zlatanist... för hon såg ju en cirkusartist som vågade gå utanför "ramen"... och vem älskar inte en sådan artist?

Kommentera inlägget här :