Svensk sjukvård vs...

... Indisk sjukvård.
.
Även om jag inte är en kille som vill tänka tankar som... "om jag bara hade gjort si eller så"... kan jag tyvärr inte låta bli att fundera lite på vad som hade hänt om jag gått till sjukhuset i Indien den där dagen då jag övervägde det... det var ju så himla nära... att jag ångrade mig berodde på att jag nog trodde att det skulle gå över och att det inte var så himla farligt med mig... man behöver inte så där jättemycket energi när man ligger på stranden och gör absolut ingenting.
.
Livet på Agonda Beach är vid en jämförelse väldigt, väldigt lugnt.
.
I vilket fall som helst så sitter jag här hemma nu och låter den svenska sjukvården ta hand om mina problem istället... och jag har väl inget att klaga på när det gäller kompetensen i vår sjukvård... det är nog inte det som är den största skillnaden när jag jämför med sjukvården i Indien... nej den största skillnaden gäller servicen och hur lång tid du behöver vänta innan du får hjälp... min kompis la in sig på världens största sjukhus i Bombay och redan efter en timme hade ett flertal experter undersökt honom... han fick även en tid dagen efter då han blev grundligt (och då menar jag verkligen grundligt) undersökt av alla tänkbara doktorer och kunde åka därifrån med mediciner och all tänkbar hjälp i bagaget.
.
Jag var ju varit i Indien förrut och förra gången jag var där rasade min mage också... det blev en snabb transport till det väldigt lokala sjukhuset med en "tuktuk" och chaffören ställde sig utanför och väntade... jag kom in i en väldigt ren byggnad och det tog nog mindre än två minuter innan en undersköterska hade fått in mig i ett undersökningsrum och lagt mig på en säng... efter två minuter till hade en sjuksköterska tagit mitt blodtryck och förberett mig för doktorn som var i mitt rum och undersökte mig mindre än 10 minuter från det jag anlänt till sjukhuset (detta var ett sjukhus som låg mitt ute i ingenstans i södra Goa)... efter ytterligare 5 minuter stod jag på ett apotek och tog emot min medicin... 4 (fyra) timmar senare var jag frisk.
.
Detta är absolut ingen kritik mot den svenska sjukvården som tack och lov finns tillgänglig för alla oss medborgare i detta land... jag är så otroligt tacksam för att bo i ett land där jag är garanterad vård när jag är sjuk... och att den i stort sett är gratis... för det är den ju inte i Indien... visserligen så är det hur billig som helst jämfört med hur mycket samma vård hade kostat i Sverige om vi inte haft fri sjukvård... men ändå... fri sjukvård är fantastiskt... att det tagit en himla tid för mig beror ju på att vi är väldigt restriktiva när det gäller att skriva ut antibiotika... och att mina prover ska skickas iväg till en annan stad för annalys.
.
Men men... i morgon ska jag i alla fall åka till infektionskliniken i Växjö och träffa en underläkare där... så det går ju framåt... och det var ju tur att jag inte behövda åka dit redan idag... för ikväll har jag inte tid att ligga på sjukhus för ikväll är det Zlatan... Milan - Arsenal... ojojojoj... det vill jag inte missa för allt bajs i småland.

Kommentera inlägget här :