Att rensa bort...

... är inte alltid så lätt men oftast väldigt skönt.
.
Att rensa bort sånt som man inte behöver längre är ju aldrig helt fel... kommer ihåg sist jag flyttade ihop med en tjej och det beslutades om att mitt hus skulle rensas på all gammal skit... hon var verkligen en riktig rackare på att ta tag i grejer och det rensades så det stod härliga till... Vi eldade upp det mesta i en stor brasa i trädgården... och när jag säger stor brasa så menar jag stor brasa... tror nog att vi höll på att elda där från och till i flera år faktiskt... och till en början så brann det dygnet runt... det var med andra ord en helvetes nassa skit som eldades upp.
.
Allt... och jag menar ta min fan allt... kastades på elden och brann upp... LP-skivor... böcker... möbler... plus en hel köp, byt & sälj-affär som jag hade haft för en massa år sedan... jag var ju en kille som inte hade slängt någonting utan istället resonerade som så att "det kan vara bra att ha"... ett helt vansinigt resonemang eftersom ingenting någonsin kommer att vara "bra att ha"... när man behöver någonting nytt som är "bra att ha" så går man ju bara till affären och köper det... eller hur?
.
I Indien är man ruskigt bra på att elda upp det som inte behövs längre...
.
Igår så konstaterade jag at jag knappt hade något minne kvar på min mac... och att jag hade fyllt mtt fotoprogram med nästan 35 GB bilder... jag beslutade mig för att föra över dessa till ett externt minne för att frigöra lite minne till nya bilder och annat som jag kan tänka mig ha på min dator... stilla undrar jag om jag någonsin kommer att bläddra bland alla dessa bilder igen... för jag har kommit på att jag nästan aldrig saknar någonting som jag slängt... detta trots att jag ofta hade så himla svårt för att slänga det.
.
Ibland så är det likadant med bekanta... att jag av någon outgrundlig anledning behåller "vänner" som mest ger mig skit... sådana sk. "vänner" som inte tillför mitt liv någonting... "energitjuvar"... och är det någonting som jag faktiskt behöver ta ett eget ansvar för så är det just "energitjuvar"... det finns ju inte någon anledning för mig att ha dem kvar i mitt liv... och jag har all rätt i världen att rensa bort de "vännerna" ur mitt liv.
.
Jag kan rekomendera er att rensa bort "energitjuvarna" i era liv också... de har ändå inget att ge er... för de "vännerna" är verkligen ingenting som är "bra att ha".

Kommentarer :

#1: senapsmamman

Så sant!!Sådana människor behövs inte i en liv!!:) Hoppas allt är okej med dej annars :)

Kram från Skåne

skriven
#2: peter

Med mig är det hur bra som helst... kanske inte så konstigt eftersom jag ju valt att umgås med fina vänner ;-)



kram

peter

skriven
#3: Gabriella

Helt rätt....har jag börjat göra också. Ibland är det svårt för dom flesta har ju någonting som man tycker om...i alla fall tyckte om. Men efteråt när det gått ett tag känns det väldigt bra. Kram.

skriven
#4: peter

Vi är värda det bästa ;-)



kram

peter

skriven

Kommentera inlägget här :