Det telefonlösa samhället...

... existerar fortfarande i Brännebassalt.
.
Att svara i min mobil hemma i Brännebassalt är inte skoj... jag vet ju aldrig hur många sekunder jag hinner prata innan det bryts och det är ganska stressande... minst sagt... och att inte kunna ringa upp från min fasta telefon i de lägena gör ju inte det hela bättre... egentligen så skulle jag naturligtvis skita i att svara... men det är svårt... jag hoppas ju varje gång att det ska funka... vilket det aldrig gör... det finns helt enkelt inte tillräckligt bra täckning för en mobil där jag bor.
.
Igår så ringde jag till Telia för att fråga om hur det egentligen låg till med lagningen av min telefonledning... hon berättade för mig att själva ledningen är det ett helt annat företag som har hand om... och att de hade mycket att göra eftersom det ju hade blåst några stormar när jag var i Indien... egentligen så finns det en garanti från Telia som säger att det max ska ta tre arbetsdagar innan ett telefonfel ska vara åtgärdat... men att detta tydligen är ett alldeles extra krångligt läge och att de inte har en aning om hur lång tid det kan ta innan jag har telefon igen... visserligen så kommer jag att få ersättning för att det tagit så lång tid... d.v.s. om jag själv hör av mig när min telefon börjat fungera igen och kan göra anspråk på att bli ersatt för mitt relativa "lidande" när jag varit utan min telefon och mitt internet.
.
I Sverige får jag inte ta några egna beslut och koppla ihop min telefonledning själv.
.
På vardagarna så bryr jag mig inte så mycket om att jag inte har internet och telefon eftersom jag ju kopplar upp mig på dagtid... då kan jag betala mina räkningar på min dator och både svara och ringa i min mobil... men på helgen så är jag numera helt isolerad från omvärlden... för jag lever ju i det telefonlösa samhället... och visserligen så spelar det väl inte så stor roll att inte telefonen funkar... vad jag däremot har fått erkänna den senaste tiden är att det känns väldigt konstigt att inte kunna vara uppkopplad på nätet... alltid... en ganska intressant iakttagelse må jag säga.

Kommentera inlägget här :